13.01.2019

Tallinn

Elurikkuse Erakonna (ERE) üldkogu koguneb täna, 13. jaanuaril, kell 11.30 Türil.  Üldkogu valib ERE peaministrikandidaadi ning kinnitab erakonna juhatuse.

Elurikkuse Erakonna peaministrikandidaadi kandidaaditeks on liikmete poolt enne üldkogu üles seatud erakonna kolm liiget: Mihkel Kangur, Toomas Trapido ja Rainer Kuuba. Kõik nimetatud on olnud ka ERE algatusrühma liikmed selle loomisest. Elurikkuse Erakonna peaministrikandidaat kuulutatakse välja kell 14.00. ERE juhatuse liikmete kandidaatideks on tänaseks üles seatud Heli Piisang, Artur Talvik, Toomas Trapido, Mihkel Kangur, Rainer Kuuba ja Lauri Tõnspoeg. Vastavalt organisatsiooni sisekorraeeskirjale ei saa valituks osutunud peaministrikandidaat kuuluda samal ajal erakonna juhatusse. Seega taandab peaministrikandidaadiks valitud isik end juhatuse valimistelt. ERE põhikiri näeb ette 3-5 liikmelist juhatust, mille üle otsustavad liikmed üldkogul.

Otsedemokraatiat pooldava Elurikkuse Erakonna liikmete jaoks on kasutusel digitaalne hääletusplatvorm Citizen OS, mille kaudu saavad hääletamisest osa võtta ka need liikmed, kes üldkogul ei viibi. Liikmete jaoks on üldkogu jälgitav ka otseülekandena veebikeskkonnas.