27.02.2019

Elurikkuse erakond protesteerib jätkuvalt ebavõrdse kohtlemise eest ERR-i poolt, kelle poliitikutest kubisev nõukogu otsustas ETV kanalil toimuvatesse debattidesse neid erakondi mitte lasta, kellel ei ole 125 kandidaati valimisnimekirjades, ehk nende väljamõeldud termini põhjal “täisnimekirja”.

“Eesti vabariigi seadustes ei ole “täisnimekirja” mõistet kusagil kasutatud ning ka valimisseadus ei nõua 125 kandidaadi esitamist. Täisnimekirja kasutamine kriteeriumina on üksnes ERRi nõukogu algatus. Elurikkuse erakonnal on üleriigiline nimekiri ja meie kandidaatide eest saab häält anda igas ringkonnas. Kas tõesti ei mahu veel üks erakond ETV stuudiosse või pildile ära? Meie pöördumine õiguskantsleri poole andis tulemuse, et õiguskantsler selles küsimuses seisukohta ei võta ja seadustele vastavust saanuks hinnata üksnes kohus. Kuigi õiguskantsler jättis oma vastustes hinnangu ERRi nõukogu otsuse kohta andmata, siis ometi tegi ERR uudise, justkui andnudks õiguskantsler selles vaidluses õiguse ERRile. See, et ERR loeb õiguskantsleri vastusest välja seda, mida õiguskantser kirjutanud ei ole, on kinnituseks, et ERR soovib parlamendis juba esindatud parteidele anda eeliseid.  See üleriigiliste nimekirjadega erakondade ebavõrdne kohtlemine ERRi poolt peab lõppema!” ütles Artur Talvik.

“Täna me korraldame seega oma debati ETV maja ees kell 20.00, kus on vaid ERE liikmed ja te olete oodatud oma küsimusi esitama ning me kanname seda ise üle oma Facebook kanalil.”

Lisainfo

Artur Talvik