30.07.2019

Elurikkuse erakond valis uueks peaministri kandidaadiks Helen Orav-Kotta.

Elurikkuse erakond viis läbi üldkoosoleku digitaalplatvormil CiOS ja Mihkel Kanguri asemel asub eestkõneleja positsioonile merebioloogia vanemteadur Helen Orav-Kotta. ERE põhikirja alusel ei ole erakonnal esimeest, vaid läbirääkimiste delegatsiooni juht ehk peaministri kandidaat ning see vahetub iga 6 kuu tagant. Sealjuures ei tohi sama isik olla sellel ametipostil kaks korda järjest.

„Mul on erakordne au saada liikmetelt toetus ning neid kõneisikuna järgmine pool aastat esindada,“ sõnas Helen Orav-Kotta. „Tõenäoliselt algavad peagi konsultatsioonid teiste erakondadega ning see saab kindlasti olema huvitav protsess, kus selgub, kui suur ühisosa meil ühe või teise erakonnaga on ning milline on nende koostöötahe. Elurikkuse erakond saab peagi aastaseks ning see on olnud väga tihe ja töine aeg. Me tegime ülilühikese aja jooksul erakonna ja osalesime kahtedel valimistel. Tänan oma eelkäijat Mihkel Kangurit tema suure panuse eest Elurikkuse erakonna ülesehitamisel ning ma loodan, et suudan samaväärselt seda vankrit edasi vedada.“

„Elurikkuse erakond sai endale väärika eestkõneleja Helen Orav-Kotta näol ja mul on äärmiselt hea meel, et meil on selleks doktorikraadiga naine. Meie erakond seisab teaduspõhise maailmavaate eest, kus otsuseid tehakse parimate teadmiste baasil ning Helen kannab endas kõiki neid väärtuseid. Soovin talle jõudu ja jaksu ning aitan igati kaasa sellel raskel teel,“ ütles Mihkel Kangur.

Helen Orav-Kotta on keskkonnabioloog, kes on viimased 25 aastat tegelenud merekeskkonna uuringutega. Lisaks on ta olnud õpetaja ja juhib Eesti Looduskosmeetika Liitu.

Telefon: 5127173
Kontakt: toimkond@elurikkuseerakond.ee